Következő koncertek

Illényi Katica és a Sárik Péter Trió
2024. június22.

JAZZCLASS

Illényi Katica és a Sárik Péter Trió koncertje

Felszabadult közös játék, magával ragadó zenei utazás, fantasztikus energiák és impulzusok – mindezt egyesíti Illényi Katica és a Sárik Péter Trió JazzClass című programja, amely a klasszikus zeneirodalom népszerű alkotásait mutatja be új megvilágításban.

Tovább

Korábbi koncertek

A Liszt Ferenc Kamarazenekar - Fotó: Kőhidai Szabolcs
2024. június2.

A LISZT FERENC KAMARAZENEKAR KONCERTJE

A nemzeti összetartozás napja alkalmából

A Liszt Ferenc Kamarazenekar nemzeti összetartozás napi koncertje a magyarság és a magyar kultúra államhatárokon átívelő gazdagságának szép példája.

Tovább
A Nemzeti Filharmonikus Zenekar - Fotó: Csibi Szilvia
2024. május7.

BEETHOVEN EMLÉKHANGVERSENY

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertje

Beethoven egyetlenegyszer járt Budán: 1800. május 7-én a Várszínházban adott koncertet. Ahogy arról a korabeli sajtó tudósított: „a Budai Theatrumban Concert tartatott, a mellyben egy Beethoven nevű híres muzsikus a’ Forte Pianon való mesterséges jádzása által mindeneknek magára vonta a’ figyelmetességét”.

Tovább
Bretz Gábor - Fotó: Emmer László
2024. április14.

KÖLTÉSZET A ZENÉBEN

Bretz Gábor dalestje a magyar költészet napja alkalmából

Bretz Gábor és Gráf Zsuzsanna különleges érzékkel összeállított programja mindannyiunknak lehetőséget kínál arra, hogy megtapasztaljuk és mélyen átéljük a zene és a versek, a költészet találkozásának erejét.

Tovább
Berecz Mihály - Fotó: Rohmann Zsuzsanna
2024. március10.

HAYDN BUDÁN

Berecz Mihály zongoraestje

Joseph Haydn 1800. március 8-án Budára látogatott: a Budavári Palota tróntermében – Magyarországon először – A teremtés című oratóriumát vezényelte. A zenetörténeti jelentőségű eseménynek idén a Junior Prima díjas Berecz Mihály zongoraestje állít emléket, aki Haydn két zongoraszonátáját, majd Beethoven grandiózus Diabelli-variációit szólaltatja meg.

Tovább
Orgona a Karmelitában
2024. február11.

„LÉGYOTT A KIRÁLYNŐVEL”

Épülettörténeti sétával egybekötött orgonabemutató és minikoncert

A Karmelita kolostor az idei februári farsangi időszakban is megnyitja kapuit a fiatalabbak előtt, akik  családjukkal együtt  egy különleges sétán ismerhetik meg a 2019-re újjászületett épületegyüttes több évszázados történetét.

Tovább
Horti Lilla, Najbauer Lóránt, Miklósa Erika, Tóth-Vajna Zsombor, Krajnyák Dalma, Tőtös Roland, Zemlényi Eszter - Fotó: Frisenhan Zsanett, Raffay Zsófi, Emmer László, Borovi Dániel, Kelemen József, Wágner Csapó József
2024. január19.

HARMONIA CAELESTIS

Koncert a magyar kultúra napja alkalmából

A magyar kultúra napja alkalmából tartott ünnepi hangversenyen ezúttal a magyar barokk zene meghatározó alkotása, az Esterházy Pál nevével fémjelzett Harmonia Caelestis-gyűjtemény darabjai szólalnak meg a Karmelita koncertek sorozatában.

Tovább
A Szent István Filharmonikusok - Fotó: Németh Szabolcs
2023. december16.

ADVENT A KARMELITÁBAN

A Szent István Filharmonikusok koncertje

A Szent István Filharmonikusok koncertje Vivaldi Gloriájával és Joseph Haydn miséjével, két magával ragadóan szép vallásos zeneművel ad lehetőséget mindannyiunknak az adventi időszakban való elmélyülésre.

Tovább
Az Orfeo Zenekar - Fotó: Márkos Tamás
2023. november11.

HAYDNEUM ŐSZI FESZTIVÁL A KARMELITÁBAN

Haydn: L’infedeltà delusa

Aki hűtlen, pórul jár – magyarul ezzel a címmel ismerhetjük Haydn L’infedeltà delusa című vígoperáját, amelyet épp 250 évvel ezelőtt mutattak be Eszterházán.

Tovább
Magyar Valentin - Fotó: Sepsi Botond
2023. október22.

FIATAL TEHETSÉGEK A KARMELITÁBAN

Liszt öröksége – Magyar Valentin zongoraestje

Liszt Ferenc születésnapján a fiatal zongoraművész-generáció egyik legkiválóbb képviselője, a Junior Prima díjas Magyar Valentin ad a zeneszerző műveiből nagy fantáziával összeállított szólóestet.

Tovább
A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara - Fotó: Nagy Attila
2023. október1.

170 ÉVES A BUDAPESTI FILHARMÓNIAI TÁRSASÁG ZENEKARA

Koncert a Karmelitában a zene világnapján

A zene világnapján különleges Dohnányi-műsorral érkeznek a Karmelitába az idén 170 éves Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának muzsikusai. Az ország első, rendszeres koncerttevékenységet folytató szimfonikus zenekara 1853-as alapításától fogva aktív szereplője és alakítója a magyar zeneéletnek, minderről számtalan zenetörténeti jelentőségű esemény tanúskodik.

Tovább
Szabó Balázs
2023. szeptember24.

NYITÓHANGVERSENY

Szabó Balázs orgonaestje

A 2022/2023-as évad orgonaavató nyitókoncertje után – immár hagyományteremtő céllal – az idei Karmelita koncertsorozatot is egy varázslatos orgonaest indítja útjára. Szabó Balázs hangversenye ezúttal a visegrádi együttműködést is szimbolizálja: cseh, lengyel, szlovák és magyar zeneszerzők műveit egyesíti.

Tovább